Vaiheet:
Valitse osaamisala
Valitse sijainti
Valitse päivä ja aika
Yhteenveto
Valmis

Valitse osaamisala

Valitse osaamisala

Lisätiedot


Kainuun Muistiyhdistys ohjaus- ja neuvonta

Kainuun Muistiyhdistys ohjaus ja neuvontapalvelut

Neuvomme ja ohjaamme arjessa vastaan tulevissa muistikysymyksissä. Tuemme muistiperheitä etenevien muistisairauksien eri vaiheissa sekä annamme tietoa niihin liittyvistä palvelu- ja tukimuodoista. Annamme tietoa Kainuun kunnissa toimivista KaVeRi- vapaaehtois- ja vertaistukiryhmä toiminnoista.

Voit olla meihin yhteydessä myös etähyvinvointipisteistä, jos pohdit muistiasioita (muististaan huolestunut, muistisairautta itse sairastava, omainen, läheinen).

Kainuun TYP

 • Kainuun TYP on Kainuun kuntien, soten, TE-toimiston ja Kelan muodostama yhteistyöverkosto, joka tarjoaa työllistymistä edistäviä palveluja työttömille.
  Asiakkaaksi ohjautuvat TE-toimiston, sosiaalipalvelujen ja Kelan asiakkaat, joiden työttömyys on pitkittynyt ja jotka tarvitsevat monialaista yhteispalvelua työllistymisensä tueksi.
 • Kainuun TYP hoitaa tilavaraukset asiakkaan puolesta

Kansanterveyshoitajien neuvontapalvelut (Kainuun sote)

(20min)

 • Yleinen pitkäaikaissairaiden neuvonta ja ohjaus on maksutonta (kun aika varataan itse ja oma-aloitteisesti)
 • Hoitajan kanssa ennalta sovitut käynnit ja ajanvaraukset ovat aina vastaanottokäynteihin rinnastettavia.

 

Omaishoitajien neuvontapalvelu

Huolehditko sairaasta, vammaisesta tai ikääntyvästä omaisestasi? Joskus omaishoitotilanne syntyy äkillisesti. On tärkeää tunnistaa olevansa omaishoitaja tai pian lähestyvän omaishoitajuutensa. Kaikesta ei tarvitse selvitä yksin. Saat meiltä ohjausta, neuvontaa, koulutusta, vertaistukea ja virkistystoimintaa. OmaisOivan toiminta on avointa kaikille, myös niille joilla ei ole omaishoitosopimusta. Otathan yhteyttä.

Pohjois-Suomen maistraatti Kajaanin yksikkö

Maistraatit ovat osa valtion paikallishallintoa. Maistraatit vastaavat
alueensa väestötietojärjestelmästä, holhousasioista sekä
valtakunnallisesta kuluttajaneuvonnasta.

Sähköiset asiointipalvelut

 • Apteekki voi myös tehdä tilan ajanvarauksen puolestasi. Asiakas voi pyytää apteekkia antamaan etähyvinvointipisteelle asiointiajan esim. 20 min tai 40min?
 • Voit varata tilan ja ajan sähköisten asiointipalveluiden käyttöön (Kainuun sote, KELA, Duodecim tai Omakanta palveluihin).

Yleislääkäripalvelut

Yleislääkäripalvelut (HINNAT & PALVELUSISÄLTÖ):

 • Kainuun sote terveyskeskuslääkäri 20,90 euroa / 20 min
 • YKSITYISET TOIMIJAT
  • * HINTA 41,70 euroa / 20 min (KELA korvausvähennys 9 euroa, joten asiakkaan lopullinen hinta on 32,70 euroa). HUOM. Kalevalan työterveys Oy (ainoastaan) veloittaa etälääkärimaksun lisäksi toimistomaksun 15 euroa/etälääkäripalvelu.
    
 • Lievät ja lyhytaikaiset virtsatientulehdukset sekä hengitystieinfektiot (yskä, nuha), lyhytaikaiset (ei akuutti) selkävaivat, hyönteisen- ja punkinpuremat, ihottumat/ihomuutokset, silmätulehdusoireet, allergiat ja migreenikohtaukset. Lääkäri voi etähyvinvointipalvelun kautta myös määrätä tai uusia reseptejä, mitkä voitte noutaa apteekista samalla kertaa. 

OIREET JA ASIAT MITKÄ EIVÄT SOVI ETÄLÄÄKÄRIPALVELUN HOIDETTAVAKSI.
Akuutit vammat, voimakkaat kiputilat, hengenahdistukset ja rintakivut sekä pikkulapset. Myös tuki- ja liikuntaelinongelmat, jotka vaativat fyysistä tutkimusta ja toimenpiteitä, eivät sovellu etälääkärin hoidettavaksi.

Versio: 1.6.0.7